Aanmelden tweede ronde van informatiebijeenkomsten sanering asbestdaken bij gemeenten

19-4-2019 Informatiebijeenkomst saneren asbestdak

In januari 2019 konden gemeenten zich aanmelden om in samenwerking met de provincie een informatiebijeenkomst over asbestdaken te organiseren in de eigen gemeente. Daar kregen we veel reacties op. Op dit moment worden er gezamenlijk met gemeenten informatiebijeenkomsten voorbereid. Vanwege het grote succes willen we nogmaals vijf gemeenten in de gelegenheid stellen om samen met de provincie een informatiebijeenkomst te organiseren. Plannen van aanpak bij gemeenten en OD’s zijn allemaal een stap verder en we weten dat veel gemeenten nog in 2019 een eerste informatiebijeenkomst wil organiseren. We helpen daar graag bij door nieuwe verbindingen te leggen. Dus willen jullie nog voor 31 december 2019 de eerste informatiebijeenkomst organiseren voor particulieren of agrariers over asbestdaken, neem dan contact met ons op.

Het aanbod 

De provincie biedt de organisatie van een informatiebijeenkomst aan en verzorgt, in overleg met de gemeente, de sprekers en de locatie. Samen bekijken we welke doelgroep we tijdens de bijeenkomst informeren, dit is onder meer afhankelijk van het aantal m2 dat deze groep aan asbestdak heeft. Van de gemeente vragen we verder de inzet van de wethouder tijdens de informatiebijeenkomst. Beschikbaar is 20 uur communicatieadvies en maximaal 1000 euro per bijeenkomst. Voorwaarde voor dit aanbod is dat de informatiebijeenkomst plaatsvindt in 2019.

Informatiebijeenkomst voor asbestdaken

Tijdens een informatiebijeenkomst asbestdaken informeren we particulieren of agrariers over het asbestdakenverbod per eind 2024. Tegelijkertijd bieden we deze doelgroep ook informatie over een oplossing. Daarvoor zijn verschillende marktpartijen die oplossingen bieden, aanwezig tijdens deze informatiebijeenkomst.

Hoe meld je jouw gemeente aan?

De eerste vijf gemeenten die een mail sturen aan asbestdaken@gelderland.nl met in het onderwerp Informatiebijeenkomst [naam gemeente] maken kans op deze informatiebijeenkomst. Heb je vragen dan kun je ons ook op dit mailadres bereiken. We bekijken de inschrijvingen in de week van 13 mei, daarna ontvangen de gemeenten een reactie.

Terug naar nieuwsoverzicht